Sociologi

Under the Dome

Print Friendly, PDF & Email

Romanen Under the Dome, av Stephen King handlar om en avstängd liten värld, och det finns en koppling till det som nu händer inom områdena Ekologin och Energin och hur vi människor behandlar vår planet.I roman sänks en kupol i form av ett kraftfält ner över en liten stad i Maine och några tusen personer blir instängda där, inget kommer varken ut eller in. Det blir som en av Biosver som finns byggda, där man försöker leva i ett slutet kretslopp. Livet fortsätter mer eller mindre som vanligt i stan, men luften påverkas av utsläpp. King vill med med detta visa på hur vi påverkar vår miljö och tar jorden som liknelse med vårt tunna skikt av skydd mot hela den ogästvänliga rymden och de resurserna som vi har.

Det finns en intervju med Stephen King här ca 28 min in i programmet.

__________________

Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious