Om ASPO Sverige

Print Friendly, PDF & Email

ASPO Sverige är en ideell förening vars syfte är att studera, analysera och väcka intresse för den nära förestående kulmen i jordklotets oljeutvinning. Jordklotets oljeutvinning har stadigt ökat sedan oljeålderns barndom för över 150 år sedan, och har varit en förutsättning för den ekonomiska tillväxt vi haft sedan dess. När oljeutvinningen snart når sitt maximum och börjar minska så kommer det ha en djupgående effekt på samhället. Ekonomiska och sociala konsekvenser tycks oundvikliga.  Det pågår även en diskussion på Facebook om ni vill vara med där.

Medlemskap i ASPO Sverige är 100:-. Det går att Swish till mig och så för jag över pengarna.

(Bankgiro är nu avvecklat.) Så använd Swish ovan för att betala.

 

Kontakt och mer information:

Här hittar du våra stadgar samt hur du gör för att bli medlem. Stadgar från årsmötet i augusti 2008. Vi finns även på Twitter och Facebook:  Statistik: från Blogportalen den 14 april 2018
Statistik:
Besök senaste veckan: 229
Placering privata,alla: 505
Placering privata,Ekonomi, företagande och juridik: 42
Placering privata,Miljö: 23
Placering privata,Politik och samhälle: 32

OrdförandeBengt Randers, Bengt Randers har arbetat som energiingenjör på Fortum Värme med frågor som rör Energi och Klimat.
SekreterareMikael Höök, Mikael Höök är universitetslektor inom forskningsprogrammet Naturresurser och Hållbar Utveckling vid Institutionen för Geovetenskap på Uppsala universitet. Han driver forskningsgruppen Globala Energisystem Han har även en civilingenjörsexamen i teknisk fysik med inriktning på tillämpad fysik och kärnteknik.
Vice ordförandeMats Lindqvist, Mats Lindqvist är ingenjör i maskinteknik och arbetar med produktutveckling, forskning och utbildning. Han har erfarenhet av tung industri, framförallt krossning av sten för ballast- och gruvindustrin, och har forskat inom slitage av stenkrossar, samt modellering av energiförbrukning i krossanläggningar. Han arbetar också med mjukvara för produktutveckling.
KassörAnders Nygren, Anders Nygren är IT konsult.
StyrelseledamotPer O Andersson,
Styrelseledamot