Energi

Post Peak Oil i New York Times

Print Friendly, PDF & Email

I dag är det en artikel i New York Times, om rörelser runt PO som The Oil Drum, Post Peak Living. Som Angelantoni från Post Peak Living säger i artiklen “Our whole economy depends on greater and greater energy supplies, and that just isn’t possible,”

Det finns referenser till böcker som  James Howard Kunstler’s “The Long Emergency: Surviving the End of Oil, Climate Change, and Other Converging Catastrophes of the Twenty-First Century”och Richard Heinberg’s “The Party’s Over: Oil, War and the Fate of Industrial Societies” som sålt i 100,000 och 50,000 exemplar var. Länkar finns till Peak Moment TV och Transition USA. Det finns ett stycke med sådan grupper som inte tror att Peak Oil är på länge än, men huvuddelen handlar om omställning om att vi måste ändra vår sätt att leva.

Jennifer Wilkerson som artikeln handlar om har lagt upp en önskelista på Amazon med böcker att läsa. I denna artikel finns allt med som man behöver för att börja inse problemets vid.

Snart kanske en sådan artikel kommer in i en svensk tidning också! vi kan bara hoppas.

För nya läsare som vill veta mer om Peak Oil så rekommenderas sidan Peak Oil.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious