Energi

Statistical Review of World Energy 2010 | BP

Print Friendly, PDF & Email

BP har nu kommit med sin årliga energigenomgång och nu finns 2010 ute att ladda hem.

Det finns även en analys över hur framtiden kommer att se ut enligt BP. BP ser inte några problem i framtiden, utan vi fri kopplar oss från kopplingen energi och tillväxt. Se sid 12.

BP tror att andelen som kommer från olja kommer att sjunka till ca 27 %, kol ligger kvar på 27% och gas kommer att öka till 27%. Vattenkraft ligger stilla och en liten ökning för kärnkraft och att förnyelsebarat ökar och ligger alla på ca 7 %, sid 18. Det verkar var så att BP räknar bakifrån för att få ihop siffrorna, lite som IEA gör, och som är vanligt bland traditionella ekonomer.

BP börjar med detta i sin rapport som är rätt intressant friskrivning:

This presentation contains forward-looking statements, particularly those regarding global economic growth, population growth, energy consumption, policy support for renewable energies and sources of energy supply. Forward-looking statements involve risks and uncertainties because they relate to events, and depend on circumstances, that will or may occur in the future. Actual results may differ depending on a variety of factors, including product supply, demand and pricing; political stability; general economic conditions; legal and regulatory developments; availability of new technologies; natural disasters and adverse weather conditions; wars and acts of terrorism or sabotage; and other factors discussed elsewhere in this presentation.

The Oil Drum har ett inlägg med nyckelpunkterna.

Statistical Review of World Energy 2010 | BP.
__________________

Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious