Energi

45,7 år till Peak Oil enligt BP

Print Friendly, PDF & Email

BP har kommit med sin senaste årliga olje genomgång BP Statistical Review of World Energy Risk analyser och riskhantering är dom inte så bra på men att bedöma när Peak Oil kommer är dom väldigt exakt med för den inträffa om 45,7 år, naturgas toppar om 62,8 och kol först om 119 år.Det finns säkra tillgångar på 1 333,1 miljarder fat kvar enligt BP, som är mer optimistisk än OPEC som har toppen till 2030. Peak Generation har gjort en djupare analys över innehållet.

Denna lilla finstilta text i rapporten säger en del, BP friskriver sig helt, vill vi bli lurade så kan ingen skylla på BP utan på oss läsare som tror på prognos skräpet. Däremot så har rapporten en del att ge om historisk data, som detta är den bra och används av bl a annat Energy Export Data

The data series for proved oil and gas reserves in BP Statistical Review of World Energy June 2010 does not necessarily meet the definitions, guidelines and practices used for determining proved reserves at company level, for instance, under UK accounting rules contained in the Statement of Recommended Practice, ‘Accounting for Oil and Gas Exploration, Development, Production and Decommissioning Activities’ (UK SORP) or as published by the US Securities and Exchange Commission, nor does it necessarily represent BP’s view of proved reserves by country. Rather, the data series has been compiled using a combination of primary official sources and third-party data.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious