Energi

Intervju med R. Hirsch Om deras nya bok “The Impending World Energy Mess”

Print Friendly, PDF & Email

Robert L. Hirsch, Roger Bezdek och Robert Wendling har författat  en ny bok “The Impending World Energy Mess: What It Is and What It Means to You,”Hirsch skrev en bok om Peak oil för ca 5 år sedan, i vilken han inte kom med någon tidpunkt för PO, men i den nya boken så säger han att nergången kommer tidigare snarare än senare. Författarna ser snarare på en utveckling som liknar kriserna 1973 och 1979, och undviker sådant som anarki, krig och andra katastrofer, de ser inget som kan gör att det blir bättre än vad dom beskriver däremot mycket som kan bli sämre. Vad skulle kunna lindra nedgången tror han? Det skulle kunna var administrativa åtgärder som tvingande bilpooler och ransonering, men de ser också stora problem med detta. Sedan 2005 så har Peak oil gått från att vare en klar topp men det ser mer och mer ut som det är en lång utdragen platå vi befinner oss, och nedgången blir gradvis.

Dom kommer med en nu förkortning LFRoI, Liquid Fuels Return on Investment, relaterat till hur mycket flytande drivmedel som investeringen ger.

via

Interview with Bob Hirsch on his team’s new book—“The Impending World Energy Mess” :: ASPO-USA: Association for the Study of Peak Oil and Gas.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious

One comment on “Intervju med R. Hirsch Om deras nya bok “The Impending World Energy Mess”

  1. Naturligtvis är det intressant när en person som Robert Hirsch utvecklar sitt tänkande, och det går att kommentera det här från olika vinklar.

    En lite kul grej är påståendet att ingen lyckades förutse dagens platå i oljeutvinningen, men det stämmer inte riktigt. Den första jag hörde använda begreppet ”undulating plateu” var nån ex-oljeminister från Saudí, och sen tog CERA över samma begrepp.

    Jaja, de hade fel med 25 år, och platån blir nog kortare och fallet snabbare än vad de sade, men de kan väl få credit för *något* i denna världen…

    http://www.cera.com/aspx/cda/public1/news/pressReleases/pressReleaseDetails.aspx?CID=8444

Comments are closed.