Energi

Flygets framtid enligt Volvo.

Print Friendly, PDF & Email
Detta är en inbjudan som kommit om ett seminarium om flygets framtid. Vi har tidigare haft ett inlägg om flyget. FN:s klimatsamtal pågår i Mexiko. Vad innebär samtalen för flyget? Vad bör politiker, företag och andra aktörer göra idag och i morgon för att skapa ett hållbart flyg? Går det?
Varmt välkommen till ett seminarium som inleds med att trendanalytikern Petra Bäckman ger en bild av flyget i samhället år 2025. Ordförande i Trafikutskottet Anders Ygeman (S) kommer att berätta om flygets klimatpåverkan och vad flyget behöver åstadkomma för att bidra till ett hållbart samhälle. Åsa-Britt Karlsson (C), statssekreterare på Miljödepartementet, kommer berätta om regeringens syn på förhandlingarna och det fortsatta arbetet.
Linda Larsson, forskare på Chalmers, berättar om vad dagens och framtidens flygteknologi kan komma att innebära för klimatet. Maria Rankka, VD på Stockholms handelskammare och författare till boken ”Far och Flyg – hur resor förändrat världen” deltar avslutningsvis tillsammans med Volvo Aeros teknikchef Thomas Sätmark och talarna i en paneldiskussion.
Moderator för seminariet är PM Nilsson.
Anmälan: Senast 14 januari till johanna.jj.jonsson [at] consultant.volvo.com

Tid: 18 januari kl. 12.30 – 14.45;  Lunchbuffé från 11.45

Plats: Västra Trädgårdsgatan 15 i Stockholm

Program: se pdf

Varmt välkommen!

Jag har frågat om det finns plats för frågor, men fick svar att det blir mycket kort om tid för frågor. Känner ingen det senast från Energimyndigheten, då blir det inga obehagliga överraskningar utan man kan hålla sig till agendan som man har.

__________________

Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious