Energi

Stockholm efter Peak Oil

Print Friendly, PDF & Email

Ett inlägg av Per Bolund (mp) på Brännpunkt i SvD. En politiker som tar upp Peak Oil med namn. Nu behandlar artikeln om Stockholm och dess framtida problem, men det är i alla fall bra att det börjar sippra in i maktens korridorer.

Detta med Peak Oil är ett dilemma som vi måste hantera både som enskilda individer och i olika grupper i samhället. Det innebär att de närmaste 20 åren kommer att bli helt olika de senaste 20 åren, kanske de mest omtumlande åren i vår historia.

Men det är ett första steg med att en tung politiker tar upp Peak Oil, och hoppas att det blir fler från olika partier då detta inte är ett parti skiljande dilemma utan borde kunna diskuteras över alla gränser, för gör vi inget utan ältar detta i evighet så hamnar vi närmare gränsen när vi inte kan agera utan bara reagera på händelseförloppet.

Vi uppmanar de olika partierna att ta hjälp från olika håll för att analysera olika risker och påverkan på samhället som Peak Oil kommer att få. Vi som har studerat detta i flera år inser att det är oerhört komplext.

Vi ser att fler besökare kommer från Riksdagen, FOI, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap MSB och Försvarsmakten, så kretsen som läser oss växer.

__________________

Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious