Ekologi - Energi

3 Minuter före midnatt. Bulletin of the Atomic Scientists

Print Friendly, PDF & Email

Bulletin of Atomic Scientists Science and Security Board flyttade den 22 januari fram klockan till 3 minuter före midnatt. Organisationen bildades 1945 av vetenskapsmän som utvecklade atombomben i Manhattanprojektet. Så här skriver man nu om orsaken till framflyttningen:

Doomsday clock 3 min i 12
Doomsday clock 3 min i 12

Unchecked climate change, global nuclear weapons modernizations, and outsized nuclear weapons arsenals pose extraordinary and undeniable threats to the continued existence of humanity, and world leaders have failed to act with the speed or on the scale required to protect citizens from potential catastrophe. These failures of political leadership endanger every person on Earth.

Jag är rädd att detta bara är den första framflyttningen utan vi kommer att se fler. Och hade ekonomi varit ett kriterium skulle nog klockan flyttats mer.
Själva Doomsday klockan tillkom 1947 under det kalla kriget för att visa hur nära vi har legat en förintelse på grund av olika saker som kärnvapenkrig och nu senare klimathotet. Första gången var det 7 minuter i 12 för att vara bara 2 minuter i när USA bestämde sig för att fortsätta utveckla vätebomben. 1991 drogs klockan tillbaka till 17 minuter före midnatt, när kalla kriget var över mellan USA och Sovjet.
IT IS 3 MINUTES TO MIDNIGHT | Bulletin of the Atomic Scientists.
Uppdaterat 2018-04-14: Klockan flyttades fram i januari 2018 till 2 minuter i. Här kan man se vilka faktorer som styr.
__________________

Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious