Energi

Hur kan en Low-tech hemsida se ut? | LOW←TECH MAGAZINE

Print Friendly, PDF & Email

Low-tech Magazine har en ny hemsida som drivs med solceller och batteri för den mörka tiden. Den är placerad i Barcelona så det fungerar nog bra där, men den kommer att ligga nere när batterierna inte räcker till vilket kan ske då och då. Går man in på sidan så syns statusen på höger kant.
Internet dra mer och mer energi och står nu för 3 gånger så mycket som all sol och vindenergin i världen. Det är flera faktorer som spelar roll här. Vi tillbringar mer tid på internet och data innehållet per sida har ökat, så har till exempel sidorna på de 500 000 populäraste domänerna ökat från 0,45 till 1,7 MB på 10 år och för sidor anpassade till mobiler har ökningen varit 10 gånger på 9 år. Tillväxten för datatrafiken går nu snabbare än effektivitets förbättringarna på datasidan. Detta är ett exempel på Jevons paradox.
Low-tech Magazine har försökt adressera detta och gjort om bilder till monokroma, sidorna är statiska och använder bara ett vanligt typsnitt ingen logga plus en del andra förenklingar, detta för att få så liten energianvändning som möjligt. Servern drar nu mellan 1 och 2,5W lite beroende på hur många besökare som kommer.
Mer information hur det fungerar finns på sidan.

Källa: How to Build a Low-tech Website? | LOW←TECH MAGAZINE
__________________

Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious