Energi

Art Berman om alternativ energi

Print Friendly, PDF & Email

Här är ett samtal om energi och alternativ energi som fler borde se. Hela programmet handlar om att de höga energi priserna är här för att stanna. Ser man även denna kurva som visar utvinningen av olja globalt per månad och i rullande 12 månader. Där ser man att vi kom upp i 83.130.000 fat olja i april 2019, vilket troligt vis aldrig kommer att överträffas. Detta sätter lite perspektiv på allt tal om lösningar i ett nytt ljus. Pressreleaser med så kallade ”lösningar” som forskare kommit på är bara PR tricks för mer pengar. Det som inte redan nu finns som skarp produktion kommer vi aldrig att hinna få fram så det har någon inverkat.

Världen olje utvinning
Världen minus de 11 största.

I denna bild så ser man hur alla länder som utvinner olja minus de 11 största. De 11 ska alltså kunna kompensera för denna minskande utvinningen, vilket kan visa sig mycket svårt.

Filmen börjar där Art pratar om alternativen.

Här är ett annat samtal mellan Art Berman och Nate Hagens inlägget kallas “Oil: It was the best of fuels, it was the worst of fuels”

__________________

Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious