Sociologi

Sport, Idrott och Peak Oil

Print Friendly, PDF & Email

Här är det nog två olika sidor som kommer att påverkas på olika sätt, vi har deltager i sport evenemang och sedan åskådare, och vi har lokala och globala sportevenemang.

Sportevenemang är en form av tidsfördriv för åskådare vilket kan förklaras av ett överskott energi, denna tid kommer att försvinna och den tiden kommer att användas för livsnödvändiga saker som att få mat för dagen och hålla värmen. Sportevenemang kommer inte att ha lika stor publik som förut och funktionärer som ställer upp ideellt, så kommer deras tid också tas upp av andra sysslor. Utövare av sport som lever på idrott kommer inte att få lika höga inkomster längre, man dessa kanske har lagt undan en del, men om den Alternativa diagnosen stämmer så är kanske även dessa pengar mindre värda.

Evenemang som dessutom ligger långt bort och som många måste resa till kommer att tyna bort på ett tidigt stadium när energi blir för dyr eller inte finns fritt utan kanske är ransonerad. Här kommer sporter som ligger centralt i städer att klara sig längre än sådana som ligger långt från städer som golf, många motorsporter och skidsporter är nog typiska exempel.

Det är också mycket pengar som läggs ner på nya arenor runt om i landet och hur långivare räknar vet jag inte, men det blir nog svårt att få igen dessa pengar när intresset minskar för sport. Och idrotts klubbar som lånar pengar för olika investeringar kommer att gå i konkurs, och långivarna måste ta smällen, det är inget som skattebetalare ska behöver göra.
Sport tillhör samma grupp som nöjesindustrin och TV underhållning som ett sätt att göra befolkningen till nyttiga idioter.
Uppdaterat 2 dec 2010: VM i fotboll kommer att gå i Ryssland 2018 och Qatar 2022, och denna tvivlar jag på kommer att genomföras då vi troligen befinner oss i en energikris att det blir svårt att få deltagaren att resa så långt.
__________________
Antal lästa gånger:  [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious

3 Comments on “Sport, Idrott och Peak Oil

  1. Det måste vara något fel, jag ska kolla detta.
    Det var fel på en kod, blev total i stället för denna post.

Comments are closed.