Ekologi

Varmare i norra Atlanten knyts till ett varmare arktis

Print Friendly, PDF & Email

I en forskningsrapport som nyss kommit så har en koppling nu mellan ett varmare hav i norra Atlanten och ett varmare arktisk klimat. Nu är värmen den högsta på de senaste 2 000 åren. Forskarna ser att isytan i Arktis minskar, den är nu mindre än den brukar vara så här års. Så här säger en forskare:

Cold seawater is critical for the formation of sea ice, which helps to cool the planet by reflecting sunlight back to space,” said Marchitto. ”Sea ice also allows Arctic air temperatures to be very cold by forming an insulating blanket over the ocean. Warmer waters could lead to major sea ice loss and drastic changes for the Arctic.

Warming North Atlantic water tied to heating Arctic.

__________________

Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious