Ekonomi - Energi

The End of Growth av Jeff Rubin

Print Friendly, PDF & Email

Jeff Rubin som tidigare var chefsekonom på CIBC World Markets, har kommit ut med en ny bok ”The End of Growth”. Hans tes är att det är det är oljan som drivkraften i tillväxten, inte ränta eller regeringars utgifter. Det är lika viktigt med föda för oss som tillväxten är för ekonomin. Och utan tillväxt, så kan inte länder sköta sin lån. När priset på olja går upp då måste något annat ge efter. Vi ser problemen inom Euro området, USA:s ekonomiska problem ligger inte långt efter, även i BRIC länderna börjar tillväxten mattas av höga oljepriser.
Han tror att vi kommer att få se mindre bilar på vägarna. Vi kommer att få se en hel del olika typer av fordon. Vi kommer att få se folk flytta och vi kommer att se ett stort tryck på ökande utgifter för kollektivtrafik.

Detta är hans andra bok, Den första var ”Why Your World Is About to Get a Whole Lot Smaller: Oil and the End of Globalization” Det finns ett föredrag med honom här.

The End of Growth by Jeff Rubin.
__________________

Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious