Ekonomi - Energi - Politik

Vem ligger bakom de Syriska ”rebellerna”

Print Friendly, PDF & Email

När det gäller många konflikter i världen så handlar det om råvaror i många fall. Och nu verkar detta även ligga bakom konflikten i Syrien vilket många har trott. Det är inte råvaror i landet denna gång utan råvaror i andra länder.Nu framstår det lilla gasrika landet Qatar som står huvuddelen av kostnaden för ”upproret” landet kan ha lagt ner ca 3 miljarder $ i stöd till rebellerna eller legoknektar som det egentligen är. Qatar är en stor producent av LNG och dom vil exportera mer naturgas men då måste det byggas en ledning genom Saudi Arabien vilket dom motsätter sig. Med nya naturgasfält nära Israel, Libanon och Syrien så skulle Qatar kunna gå förbi Saudi Arabien men det motsätter sig Al-Assad. Turkiet och Qatar vill få bort al-Assad och i stället sätta in Muslimska brödraskapet.
Detta har inget att göra med al-Assad att göra utan är bara affärer för Qatar så att dom kan bli ännu rikare.
Sedan kommer vi till Ryssland som stöder al-Assad kanske av den anledningen att detta blockerar Nabucco ledningen vilket skulle få Gazprom att bli berövad sitt strategiska övertag på Europa.
Om Qatar får sin marionett regim i Syrien så kan Saudi Arabien bli marginaliserat, dom vill ha sin egen marionettregim i Syrien som kan bestämma villkoren för LNG från Qatar.
Sedan har vi USA, Iran och Israel med i leken med sina dolda dagordningar och nu med Ryska marinfartyg inklusive atomubåtar vi Cypern, så det mycket komplicerat och mycket som kan gå fel.

via:Mystery Sponsor Of Weapons And Money To Syrian Mercenary ”Rebels” Revealed | Zero Hedge.

__________________
Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious

2 Comments on “Vem ligger bakom de Syriska ”rebellerna”

Comments are closed.