Ekologi - Energi

Stormens utveckling – avsnitt 19 | Aftonbladet

Print Friendly, PDF & Email

En podcast med Therese Uddenfeldt från Aftonbladet:

Två inbitna ickeaktivister, Ola Söderholm och veckans gäst Therese Uddenfeldt, försöker förstå klimataktivismens strategier och möjligheter.
Är bristen på konkreta förslag från Gretarörelsen en svaghet eller en styrka? Är det en bra idé att fokusera på tillväxtkritik? Kommer trycket från den här rörelsen bara öka eller är det risk att det ebbar ut som tidigare massprotester mot till exempel globala handelsavtal eller Irakkriget? Det är några av frågorna som tas upp, bland annat med avstamp i klimataktivist-veteranen Bill McKibbens nya bok Falter.
Therese Uddenfeldt är journalist och författare och har tänkt och skrivit mycket om klimat och fossilberoende, bland annat i boken Gratislunchen.

Vi skrev om ett samtal om boken här.

Källa: Stormens utveckling – avsnitt 19 | Aftonbladet
__________________

Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious

5 Comments on “Stormens utveckling – avsnitt 19 | Aftonbladet

  1. Vart tog diskussionen med Ulf Danielsson och Therese Uddenfeldt vägen? Den fanns ju här igår men har uppenbarligen redan bytts ut.

  2. Varför inte låta denna givande diskussionen med Ulf Danielsson stå kvar och f a; varför ersätta den med ett samtal med T. Uddenfeldt och en ståuppkomiker eller tycker ASPO att det går an att bjuda in en erkänd auktoritet som Ulf Danielsson för att sedan bara spola honom på detta simpla sätt? Här ligger en hund begraven som inte tål klart dagsljus och luktar illa.

  3. Som jag säger så har den aldrig legat här, men den har nu fått ett eget inlägg.
    Jag letade efter Idévärlden om den kunde finnas på nätet när den inte fanns på SvTplay. Och såg då denna med Ulf D. i stället.

  4. Återstår alltså nu bara att förklara hur samtalet med Ola Söderholm passar in i sammanhanget.

Comments are closed.