Ekonomi

BP mot konkurs?

Print Friendly, PDF & Email

I en intervju i Fortune så tror Matt Simmons att BP kommer att ansöka om Chapter 11 då dom kommer att ha slut på kontanter om ca en månad efter alla kostnader för att ta hand om oljeläckan och senare skadestånd. BP var tydligen så självsäkra på att ingen olycka skulle inträffa att dom inte tog någon försäkringar, vilket kanske var tur för försäkringsbolagen, men inte för BP.

En smart sak som Obama gjorde var att tvinga BP’s VD Tony Hayward att skriftligt att BP skulle stå för alla kostnader för att ta hand om Deepwater BP Oljeutsläppet. Men det finns inga pengar i världen som städa upp Mexikanska Golfen.

Tiden får utvisa om BP eller Matt drar det längsta strået.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious

2 Comments on “BP mot konkurs?

  1. Hej Bengt!
    Ett hårt slag i så fall mot alla britter och deras pensionspengar. En hårt sarjad nation får ännu en törn och brittiska pensionärer får alltid mindre pengar att leva på. Skrämmande för hela EU, inkl Sverige.

  2. Räkna med att BP är ”too big to fail”. Allt sunt talat för att BP borde begära rekonstruktion inom en snar framtid men bli inte förvånad om BP köper upp någon lokal bank i floridaområdet för att ”hantera utbetalningarna” och därigenom får direktkontakt med Federal Reserves sedelpress (läs: skattebetalarnas pengar).

    Inget förvånar mig längre!

    Vi får se vad som kommer utspela sig under sommaren och hösten.

Comments are closed.