Energi

IEA presenterar WEO 2011 i Stockholm

Print Friendly, PDF & Email

IEA Chief Economist, Dr. Fatih Birol kommer till Stockholm den 9 december 2011 och presenterar World Energy Outlook 2011. Det är Näringsdepartementet som håller i detta.

Uppdaterat 23/11
Mötet öppnas av it- och energiminister Anna-Karin Hatt som därefter ger över ordet till Fatih Birol som presenterar själva rapporten. Inbjudna till att delta i panel är representanter från näringslivet och akademin och moderator för diskussionen är statssekreterare Daniel Johansson.
Om ni är intresserad av att komma anmäl er till undertecknad senast fredag den 2 december.

Plats: Aulan, näringsdepartementet, Mäster Samuelsgatan 70
Datum: 9 december
Tid: Kaffe och registrering 9.00-9.30, Seminariet 9.30-11.30

World Energy Outlook är IEA:s (International Energy Agency) flaggskepsspublikation och i den presenteras framtidsscenarier för utvecklingen av den globala energiförsörjningen. Årets rapport tar avstamp i det senaste årets många händelser med världsekonomiska bekymmer, kärnkraftsolyckan i Fukushima och oron i MENA-regionen. Rapporten gör sedan en bedömning av utvecklingen av energiförsörjningen och klimatpåverkande gaser fram till 2035 utifrån befintliga politiska överenskommelser och åtaganden. Resultatet skulle bli en global temperaturökning på 3,5 procent. Prognoser är bl.a. att detta mål blir allt svårare att uppnå och utan nya snabba åtgärder måste all ny energiinfrastruktur och produktionsanläggningar från och med 2017 vara koldioxidneutrala.

Per-Anders Widell  (per-anders.widell (at) enterprise.ministry.se)

Departementssekreterare
Tel: +46 (0) 8 405 24 79
Cell: +46 (0) 72 7360331

Energienheten
Näringsdepartementet
Mäster Samuelsgatan 70
103 33 Stockholm
__________________

Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious

4 Comments on “IEA presenterar WEO 2011 i Stockholm

 1. Är ni helt säkra på att grafen på sidan 7 inte är ett internt skämt på IEA som råkar ha kommit med? ^^

  Q

 2. ”World Energy Outlook är IEA:s (International Energy Agency) flaggskepsspublikation och i den presenteras FRAMTIDSSCENARIER för UTVECKLINGEN AV DEN GLOBALA ENERGIFÖRSÖRJNINGEN.(MIN KURS.)

  Och UTGÅNGSPUNKTEN för FRAMTIDSSCENARIET är tydligen fortsatt exponentiell världsekonomisk tillväxt.

  Skulle detta vara ngt. att spilla tid på, ödsla energi åt, lyssna till? Samma gamla rapande från övergödda ”mentalpatienter”, som inbillar sig att ”en kaffekopp kan rymma världens alla hav”, dvs. att den fysiskt begränsade jorden rymmer obegränsad fysisk expansion – utan att ”svämma över”, dvs. ödeläggs!

  Av VAD består PRYLAR & PENGAR? Svaret på den frågan föder en helt ny, relevant UTGÅNGSPUNKT i tänket – åtminstone hos de ännu icke mentalt mossanlupna!

  ”Det är ont om jordklot”, sa geniet Tage Danielson.

  Tänk om
  dom är dyrare
  än möjligt!

Comments are closed.