Energi - Hemsida

Kjell Aleklett på ASPO Sverige’s årsmötet

Print Friendly, PDF & Email

I samband med ASPO’s årsmötet den 1 april så kommer Kjell Aleklett att hålla ett seminarium med efterföljande diskussion. Seminariet startar kl 14.30 efter årsmötesförhandlingarna. Seminariet är öppet för alla.Avgift 50 kr. Anmäls som en kommentar här.

Kjell Aleklett kommer bl a berätta om dragningen under fredagen 30 mars för Finansdepartementet då Øystein Noreng presenterar sina utredning om peakoil om den existerar eller inte. Rapporten är beställd av Finansdepartementet. Kjell Aleklett är inbjuden som opponent på Norengs rapport. Läs Flutes utmärkta presentation av Øystein Noreng.

Dessutom kommer Kjell A att reda ut och bedöma de förhoppningar, som finns i främst USA, om shalegas/oil. Kommer vertikalborrning och kemikalietvättning av skiffer göra USA till exportör av olja och gas inom 10 år? Är denna teknik en börshype eller lösningen på USAs beroende av fossila bränslen.
Kjell redovisar och nagelfar också IPCC:s olika utsläppsscenarier ur ett naturvetenskapligt perspektiv. Kjell Aleklett och Globala energisystem i Uppsala menar att de mest pessimistiska utfallen inte kan inträffa, då det inte finns tillräckligt med lite fossilt bränsle på planeten! Det kommer garanterat att bli en omtumlande och spännande eftermiddag!

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious