Ekonomi - Energi

Ekonomer löser energikrisen!

Print Friendly, PDF & Email

Efter en serie lyckliga omständigheter så har ekonomer på det välkända London School of Business Economics ramlat på en upptäckt som kan vara en omvälvning inom energiområdet. Det började med en ombyggnad under skolan då man upptäckte en glittrande röd mineral. Experter på skolan har undersökt det och kallar det ”economium”. Mineralet skulle kunna ge energi i stora mängder. Redan har parkeringsplatsen vid LSBE grävts upp, och det verkar som om det växer till mer ju mer man tar bort.

Man ställer stort hopp till mineralen och redan har några finansiella institutioner skapat derivat och andra komplexa instrument för investerare. Och redan har man börjat flytta handlare som handlar med Brent-olja till handelen med ”economium”. 

Den nya upptäckten är inte utan kontroverser då det kommit uppgifter om att man även hittat ämnet i ansenliga mängder vid Harvard Economic School utanför Boston i USA. En tredje överraskande plats verkar vara runt ett nöjesfält nere i Florida, USA.

En populär författare Rhoda Byrne har kanske en förklaring att ge till detta nya remarkabla ämne. Vem vet vi kanske även har ämnet under Brunkebergstorg och nära Observatorielunden.
__________________

Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious

6 Comments on “Ekonomer löser energikrisen!

 1. Skämtar du, Bengt? Det här ämnet har ekonomer känt till sen minst hundra år, de har bara dolt upptäckten i väntan på patenträttigheter. Det är ju genom att utnyttja dess unika egenskaper som vi kunnat åstadkomma den underbara värld vi har idag. Och det ger ju heller inga framtida bekymmer för oss eftersom det innehåller näst intill obegränsade mängder energi. Dessutom löser vi ju lätt alla miljöproblem genom att helt enkelt använda ännu mer av detta fantastiska ämne.

  Men det bästa med detta ämne är ju att alla redan känner till dess undergörande egenskaper och därför inte behöver läras ut. Vi följer ju direktiven helt automatiskt, som om de satt i våra gener. Nu behöver vi inte längre fantisera om en skönare framtid, den är ju praktiskt taget redan här!

 2. Robban; ”Ekonomer löser energikrisen!” En omöjlig rubrik – alltså är det 1:a april :)

 3. Bengt E: det ironiska här är ju att denna rubrik inte alls är omöjlig – och inte bara för ekonomer. Det är ju efter de premisserna hela världen fungerar idag genom det universella målet: ständig ekonomisk tillväxt; något som endast vore möjligt med ett ämne som ”economium”. Och om vi bara tittar lite grann på vår värld, hur många är beredda att göra några som helst uppoffringar i sina liv för att begränsa tillväxten (gränsen går väl knappt ens vid ”Earth Hour”). Vi strävar väl alla innerst inne efter ”livets goda” utan att förstå att vi alla tillsammans oavsiktligt bidrar till tillväxten och är på väg mot stupet.

  Det fantastiska ämnet ”economium” existerar endast i ekonomers föreställningsvärld, möjliggjord m h a obefintliga kunskaper om den fysiska verkligheten.
  Det är ju mänskliga förhoppningar, kristalliserade i detta undergörande ämne, som är grunden för hela civilisationens existens och därför den inte kan existera särskilt länge till. I o m peak oil passerar vi strax den första ordentliga tröskeln i dess korta historia. Samtidigt är det detta som vi inte har förmåga att inse och därför kan fantisera om en fortsättning på samma omöjliga tema: en värld med ständigt mer energi.

  1:a april eller ej, vi tror lika hejdlöst på något som den fysiska verkligheten inte kan uppfylla.

 4. Bra skrivit Robban; Det är en ojämn kamp mellan de som målar upp en ljus framtidsbild där allt kommer att bli ännu bättre, snabbare, högre osv – och de som menar att vi måste sätta oss ner och tänka innan vi tar nästa steg.
  Kanske är det något medfött hos människan att framtiden alltid är lite bättre för att man skall vilja se morgondagen? Vad som är bättre bestäms till stor del av marknaden där ”framstegsmänniskan” är ett lättfångat byte.
  Kvar på perrongen när tillväxttåget susar förbi står termodynamikens första och andra lag och vinkar förgäves.

Comments are closed.