Ekonomi

Steve Keen dömer ut förra pristagen Nordhaus igen.

Print Friendly, PDF & Email

I detta samtal med Steve Keen så dömmer han ut ekonomer och speciellt W. Nordhaus som fick pris av Riksbanken förra året. Energi finns inte med i deras modeller utan det är bara arbete och kapital. Som Steve säger en arbetare utan energi är ett lik och en maskin utan energi är en skulptur. Ett skandalöst pris som har skadat klimatarbetet väldigt, då Nordhaus säger att ekonomiskt så klara vi 4°C temperatur ökning med bara en mindre påverkan på BNP! Problemet är att ekonomerna tror så på sina model att hela kåren måste bytas ut och det är inte någon konspiration för då hade det varit lättare, nu är det mer myteri som krävs. Steve liknar det vid kaptenen på Titanic som tror att isbergen bara är fluffiga moln som man kan köra igenom, då måste man göra myteri. 

Detta är en bild från filmen med ett inlägg från en annan ekonom om hur deras modeler fungerar, helt absurt.

Richard Toll

Nobelstiftelsen borde dra sig ur samarbetet med Riksbanken för att inte svärta ner sitt ryckte helt och hållet. Uppståndelsen med Svenska Akademin är bara ett litet problem i jämförelse med Riksbaken inkompetens.

__________________

Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious

2 Comments on “Steve Keen dömer ut förra pristagen Nordhaus igen.

  1. Nordhaus är en charlatan och Nobelkommittén är antingen korrumperad eller totalt inkompetent. Det är helt absurt att den valde att tilldela Nordhaus ett halvt pris i ekonomi. (Och det fick en seriös ekonom som Martin Weitzman att ta livet av sig. Kommittén har blod på händerna.) Tack och lov att det finns ekonomer som Steve Keen, som klarar att tänka självständigt (”utanför lådan”).

Comments are closed.