Energi

Jeff Rubin på Financial Sense

Print Friendly, PDF & Email

Jeff Rubin deltar i Financial Sense Newshour som sändes den 23 januari.

Jeff Rubin pratar om Oljan som håller på att ta slut och att det inte finns så många alternativ. Han har varit Chief Economist på CIBC World Markets och skrivit boken Why Your World is About to Get a Whole Lot Smaller: Oil and the End of Globalization.

Programmet finns som mp3 format

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious

2 Comments on “Jeff Rubin på Financial Sense

  1. Jeff Rubin är inne på ett spår som blir allt tydligare. Globaliseringen förutsätter energi och i en värld där den fossila energin främst olja blir en bristvara och tillgången inte kommer att kunna matcha efterfrågan med stigande priser kommer globaliseringen att motverkas. OBS! förväntar mig inte att läsa ”att oljan tar slut” på en ASPO sajt. Detta är Globala Energisystems stående käpphäst.

  2. Hej Martin
    Jag översatte rubriken ”Running Out of Oil With Few Alternatives” lite fel, det är ju så att olja aldrig kommer att fysiskt slut det har du rätt i.
    Kul att du är inne och kollar, har du något som du vill skriva kan jag publicera det.
    Bengt

Comments are closed.