Ekonomi - Energi

Demand destruction i verkligheten.

Print Friendly, PDF & Email

Det var en artikel för några dagar sedan om hur livet kommer tillbaka till trakterna runt New Orleans efter BP’s oljeläcka i Mexikanska Gulfen. Och här finns en liten passus om vad ”demand destruction” en svensk översättning skulle kunna vara efterfrågekolapps.James Danos 64 år och fiskare talar om hur oljeutsläppet har påverkat livet under det senaste året, men säger också att de högre energipriserna oroar honom:

–Det kostar 2 000 dollar bara att gå ut, säger James Danos som jämför med förra årets 1 250 dollar och räknar snabbt i huvudet på hur många kilo räkor han måste ha med sig hem i kylutrymmet för att det ska löna sig.

Lite högre pris på energi så är denna fiskar borta. Detta är ett exempel men det finns massor runt om i världen som det inte skrivs om. I undantagsfall så skrivs det om protester, om det är många som här i Kina.

Sydstat på knä behöver oljan | Utrikes | SvD.

__________________
Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious