Energi

Risken för recession nu över 50% uppger toppekonom inom ECB.

Print Friendly, PDF & Email

Yves Mersch, ekonom i ECB’s, Europeiska centralbankens direktion intervjuades idag, torsdag 3/11 i Luxemburgbaserade radiostationen RTL. Han sade i intervjun att risken för recession i Euro-området nu är större än 50%. ECB annonserade före intervjun att de sänker sin styrränta till låga 1.25%. Om en representant för en centralbank säger att ”risken för recession nu är över 50 %” så betyder det i klartext att risken för recession inte är någon risk, utan ett kassaskåpssäkert faktum. Yves Mersch uppger vidare i intervjun att ”Vi ser att ekonomin de senaste veckorna och månaderna praktiskt taget är i fritt fall.” Ser ni någon i det finansiella och politiska etablissemanget som nämner Peak Oil i detta sammanhang?

/Mats Lindqvist ASPO Sverige

Källa: Nyhetsbyrån Reuters: http://www.reuters.com

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious

4 Comments on “Risken för recession nu över 50% uppger toppekonom inom ECB.

 1. ”Ser ni någon i det finansiella och politiska etablissemanget som nämner Peak Oil i detta sammanhang?”

  Har någon någonsin nämnt oljan och dess pris över huvud taget i diskussioner om finans / skuldkrisen?
  Inte vad jag kunnat upptäcka i alla fall.
  Traditioner sitter som berget och samtliga nu inblandade i krisen har levt hela sina liv i ett rikt oljeflöde som dessutom varit billigt.
  Man tar oljan för given verkar det som. Och de som vet det verkliga läget vågar inte nämna oljan vid namn ens. Precis som bla Richard Heinberg förutsagt för flera år sedan.

 2. Dessa procentsatser säger ju ingenting. Har de lagt en probabilistisk kurva på utvecklingsscenarier? Jobbar själv inom olja inom cost engineering och här lägger vi P10, P50 och P90 case på cost (och simulerar med hjälp av olika statistiska simuleringsmodeller). Är det nån på allvar som tror att ECB har gjort detta?

  Angående det med oljan kan jag inte mer än instämma. Min case är att köpa jordburksmark. Vet att många ser antingen deflation eller hyperinflation. Själv lutar jag åt stagflation (förutom mat och energi där vi kommer att få en kraftig inflation åren framöver).

 3. Mamons djävulska, allt liv, allt livs förutsättningar förgiftande/destruerande trehövdade siamesiska trillingar Industrialism – Kapitalism – Konsumism är, tack och lov, under upplösning.

  Vägen mot framtid går med häst och vagn, genuint självhushåll.

  Den som inte tror så, inte vill så, avskyr blotta tanken på att avstå konsumtion, bekvämlighet, hatar smuts och valkar i händerna, ja, då är det dennes skyldighet att skaffa fram ytterligare 3 jordklot – vilket vår nuvarande livsstil kräver!

  ”Det är ont om jordklot”, sa geniet Tage Danielson.

  Tänk om
  dom är dyrare
  än möjligt!

Comments are closed.