Ekonomi - Energi

Om oljeprognoser och felinvesteringar

Print Friendly, PDF & Email

Andreas Larsson har fått in en artikel i Newsmill om att ”Allt för optimistiska oljeprognoser leder till felinvesteringar” det är en riktigt bra sammanfattning i ämnet. Men det borde vara Energimyndigheten som ska vara bra på att göra energiprognoser åt alla myndigheter och departement men, finns det någon analys alls i deras prognoser eller är det backspegeln som gäller, kompetensen borde finnas men det kanske är så att Energimyndigheten inte VILL. När ska Energimyndigheten komma ut och tala om hur det ligger till och inte komma med snömos. Det börjar bli mer och uppenbart att Peak Oil redan har påverkat oss, till och med Nature har haft artikel i årets januari numer. (Jag har pdf kopia om dom vill läsa).
Energimyndighetens glättiga prognoser tar sig nu utryck i Trafikverkets långtidsprognos som vi tog upp i ett tidigare inlägg, som är ett underlag till ett remissvar.

Allt för optimistiska oljeprognoser leder till felinvesteringar – Artikel av Andreas Larsson – Newsmill.

__________________
Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious

3 Comments on “Om oljeprognoser och felinvesteringar

  1. Mycket bra artikel. Den är rent av rolig att läsa. Larssons presentation är så tydlig och klar att ansvariga politiker och myndigheters envisa duckande i denna fråga blir löjeväckande för alla och envar. Även massmedia måste kritiseras.

  2. Jag tycker också att det var en lysande presentation av Andreas Larsson.
    Skulle gärna se hans CV. Någon som har den?

Comments are closed.