Ekonomi - Politik

Del 4 av Den största bluff i mänsklighetens historia

Print Friendly, PDF & Email

En väldigt bra video av Mike Maloney om hur systemet med FIAT-pengar fungerar, det kan inte nog repeteras många gånger för det är så centralt nu. Vi har just sett hur man höjt skuldtaket i USA och detta beskrivs väldigt bra i filmen. Dela med er av filmen då kunskap om hur det faktiskt fungerar är viktigt.

[youtube id=”iFDe5kUUyT0″]

The Hidden Secrets Of Money Part 4: The Biggest Scam In The History Of Mankind (In 7 Easy Steps) | Zero Hedge.

__________________

Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious

3 Comments on “Del 4 av Den största bluff i mänsklighetens historia

 1. Bengt bra fångat! Kanske det viktigaste inlägget nånsin på bloggen. Det går liksom inte att förneka att vårt oljesamhälle existerar mycket tacka vare det monetära penningsystemet där allt mer lånat kapital används för att köpa olja för att hålla igång tillväxten och våra samhällen. Och samtigit skjuta skulderna framför oss. Vi gör det med berått mod och låter framtida generationer ta hand om våra excesser. Grekland är ett bra exempel! Och de andra PIIGS-länderna.
  Det råder ett enormt kunskapsunderskott kring hur vårt nuvarande penningsystem fungerar bland både medborgare, politiker och t o m bankfolk? Pengar skapas i ett dysfunktionellt system och kan beskrivas som ett stort bedrägeri och pyramidspel som är så komplext att det är svårt att avslöja. Men det är liksom mening!

  Här spelar politiker (ovetande?) och bankerna med dolda kort och många berikar sig i väntan på den totala finansiella kollapsen. Och den kommer, var så säker, eftersom exponentiell tillväxt bara har ett slut! Det går inte att betala allt mer räntor med ännu mer skulder. Det förstår till och med ett barn.
  Vi förstår också varför Borg & Norman i Alliansregeringen håller bankerna om ryggen. De vågar inte vara proaktiva och överta bankernas privilegium att skapa kapital ur ingenting!

  Tvärt om så avsäger man sig framtida möjligheter att styra och gripa in när man säljer statens intressen i Nordea! Faller bankerna först eller kollapsar Borgs solida skuldekonomi, den fjärde största i världen före bankerna?!

  Se denna video av Mike Maloney och du blir klokare se den flera gånger och du kan berätta för andra vad som väntar och framför allt sprid den!

 2. Det i videon som beskriver det amerikanska penningsystemet är vad jag förstår korrekt och viktigt.

  Det tråkiga med videon är att den inte håller sig till det utan lite halvsnyggt nämner att före FIAT-valutan fanns inga skatter, att skatter används till ”war and welfare” och att den – indirekt – propagerar för guld som alternativ valuta.

  Det är snygg pedagogik som skjuter in sig på ett allvarligt problem men som också bakar in propaganda för helt andra saker i sitt budskap. Jag tycker inte att den platsar på ASPO och att det finns betydligt bättre videos som koncentrerar sig på problemet med FIAT-valutor utan att kasta med politiska brasklappar om onda skatter.

 3. Mycket bra filmer måste man säga, men…

  Det tråkiga med Mike Maloney är att han verkar ha noll koll på det här med peakoil. Likt de flesta ekonomer verkar han ha svårt att fatta att vår planets resurser har gränser. På något sätt ska vårt penningsystems anspråk och våra egna insikter vara nog för att trygga vår egen egoistiska framtid. Bara vi inser att placera i de av honom rekommenderade investeringsmöjligheterna så behöver vi inte göra så mycket mer än att bevaka den placeringen för att ha vår egen framtid tryggad. Man blir rätt så trött på dessa Amerikanska frälsare, även om han har rätt i det han påstår om vårt penningsystem.

Comments are closed.