Energi

Håller Saudiarabiens oljefält Ghawar på att minska?

Print Friendly, PDF & Email

Ghawar i Saudiarabien är värdens största oljefält, och som Matthew Simmons sa i sin bok så när Ghawar når sin peak så når världen sin peak. Är detta något som nu sker? Aramco håller på med att ge ut obligationer och har då kommit ut med ett prospect och där finns lite information om Ghawar som säger att fältet inte kan producera så mycket olja som man tidigare sagt och trott.

Nya siffrorna är 3,8 miljoner fat om dagen (mb/d) inte som tidigare 5 mb/d. Detta är en kraftig nerjustering. Vi får se vad som kommer fram vidare analyser. Men detta är en viktig information och kan vara en milstolpe.

Ghawar är inte ett fällt utan egentligen fem som har lite olika egenskaper.

Källa 1: Aramco’s Mythical Ghawar Field Could Be Its Weak Spot | OilPrice.com
Källa 2: Saudi Arabia Aramco’s Ghawar Oil Field Reserves, Production – Bloomberg
__________________

Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious