Ekonomi - Energi

Rubin och Stoneleigh på FINANCIAL SENSE

Print Friendly, PDF & Email

Nicole M. Foss som skriver under namnet Stoneleigh på The Automatic Earth och Jeff Rubin samtalar om Peak Oil med James Puplava på Financial Sense Newshour.

Jeff Rubin hade invändningar mot Stoneleigh på senaste ASPO USA konferensen om oljeprisets utveckling. I programet säger J. Rubin ”Prices are still at $80 a barrel with the economy in a downturn, where do people think prices will go once the economy starts growing again?”. Han är ekonom och tror att tillväxten kommer tillbaka och då är frågan rätt, men vad blir oljepriset om inte tillväxten kommer tillbaka. De flesta ekonomerna kan inte tro att inte tillväxten kommer tillbaka och då handlar de därefter vilket är fel om inte tillväxten återvänder. Detta är huvudtemat i Richard Heinberg kommer in på i sitt inlägg här. Och här faller J Rubin tillbaka i ekonomrollen, även om han förstår Peak Oil så får han inte ihop hela bilden, det var även så i hans bok Why Your World is About to Get a Whole Lot Smaller: Oil and the End of Globalization. Det finns en längre intervju med Jeff på vår media sida.

Peak Oil: An Inflationary & Deflationary Perspective | FINANCIAL SENSE.

__________________
Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious

2 Comments on “Rubin och Stoneleigh på FINANCIAL SENSE

  1. Ja, det håller jag med om, han är ”ekonom” det är nog förklaringen, jag läste hans bok och han ser bara ökande kostnader som påverkar handel, därav så skulle globaliseringen ta slut, bilden är mycket mer komplex.

Comments are closed.