Energi

US Army ser oljebrist snart!

Print Friendly, PDF & Email

Den Amerikanska arméledningen ser en brist på upp till ca 10 miljoner br/dag redan 2015. Det är mycket tidigare än Energimyndigheten i USA ser samma brist. Redan 2012 så all reservkapacitet slut och sedan ökar bristen.
Så här säger en del i rapporten, detta ligger rätt nära det första scenariot.

While it is difficult to predict precisely what economic, political, and strategic effects such a shortfall might produce, it surely would reduce the prospects for growth in both the developing and developed worlds. Such an economic slowdown would exacerbate other unresolved tensions, push fragile and failing states further down the path toward collapse, and perhaps have serious economic impact on both China and India.”

Uppdaterad, det finns en analys av Fogelqvist, 25/4

Uppdaterad, en artikel i dag i SvD om ”Nära till Peak Oil” SvD 2010-05-05 – sida 39

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious