Ekologi - Ekonomi

Tillväxtens sista dagar på EB

Print Friendly, PDF & Email

Daniel Pargman har fått in en artikel på Energy Bulletin i dag om Björn Forsbergs bok ”Tillväxtens sista dagar” från 2007. Den finns också på svenska på Daniels blogg

Och även om miljö- och klimatproblematiken är central i hans bok riktar sig Björns ursinniga rallarsvingar i första hand mot ”roten till det onda” – tillväxtsamhället.

Sök på ”Pargman” på Energy Bulletin så finns det mycket skrivet av honom, bland annat om hur mycket energi ”Second Life” tar mm.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious

2 Comments on “Tillväxtens sista dagar på EB

  1. Jag läste ”Tillväxtens Sista Dagar” 2007. Den boken ruskade verkligen om mig i mitt tänkande. Helt plötsligt omvändes jag från att ha varit en teknikidiot, som såg tekniska lösningar på det mesta, till att inse vad evig tillväxt verkligen innebär. Björn framställer och förklarar många ohållbara saker i dagens samhälle, så att man inser att detta inte kan få fortsätta.

  2. Även jag blev förtjust när boken kom ut. Särskilt över det sista kapitlet. Björn har kommit långt i sitt arbete med en uppföljare som lär ska vara en utveckling av detta kapitel. Det handlar om vår omställning som den ser ut i nuläget.

    Han kommer till Omställning Stockholm och berättar om detta klockan 18 den 9 mars på Kaf Mäster Olof i Gamla Stan. Det blir ett utmärkt tillfälle att komma vidare i vår analys av vad som händer just nu.

    Se mer på http://transitionsweden.ning.com/events/andras-omstaellning-och-vaar

Comments are closed.